Το φαγητό στην Σκύρο

Οι μυρωδιές και οι γεύσεις σε «ταξιδεύουν» σε στεριά και θάλασσα. Με πρωταγωνιστές το ντόπιο κατσικάκι – που τις ζεστές μέρες έχει ξεδιψάσει με το θαλασσινό νερό - και τον φρεσκοψαρεμένο αστακό, με τις λαδόπιτες ,τους «θαλασσινούς» αγαλιποκεφτέδες, το ξυνοτύρι και τα τυροπιτάρια να ακολουθούν στο ταξίδι αυτό, η Σκύρος σίγουρα είναι ένα νησί που θα το θυμάσαι για το ποιοτικό και γευστικό φαγητό.

Οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα ουζερί που είναι διασκορπισμένα σ’ όλο το νησί συμβάλλουν το «ταξίδι» να αποκτά κάθε φορά άλλο φόντο και γεύση. Ακόμα τα οινομαγειρεία στα σοκάκια της χώρας με το ντόπιο κρασί και τα παραδοσιακά μεζεδάκια δίνουν ξεχωριστό περιεχόμενο στη λέξη «διασκέδαση».

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn